1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa iklim hedefi için elektrik sistemini güçlendiriyor

Avrupa iklim hedefi için elektrik sistemini güçlendiriyor

Avrupa iklim hedefine ulaşmak için önümüzdeki on yılda 154 iletim ve 26 depolama projesi ile elektrik sistemini genişletip güçlendirecek.

Avrupa iklim hedefi için elektrik sistemini güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Avrupa iklim hedefine ulaşmak için önümüzdeki on yılda 154 iletim ve 26 depolama projesi ile elektrik sistemini genişletip güçlendirecek.

Avrupa, iddialı iklim nötr hedefine ulaşmak için, elektrik sistemini geliştiriyor. Avrupa İletim Sistemi Operatörleri Ağı ENTSO-E, önümüzdeki on yıl ve sonrası için Avrupa çapında elektrik şebekesi geliştirme planını yayınladı. 154 iletim ve 26 depolama projesinin Avrupa'nın enerji dönüşümüne nasıl katkıda bulunabileceğini ve büyüme ve istihdam yaratabileceğini değerlendiren plan (TYNDP 2020) taslağı 4 Ocak 2021'e kadar kamuoyunun görüşüne açık olacak. Plan için 4 Aralık 2020'de bir web semineri gerçekleştirilecek.

YILDA 13 MİLYAR EURO’YA KADAR EKONOMİK REFAH

TYNDP 2020 Planı, CO2 emisyonlarını azaltarak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunu destekleyerek, Avrupa sosyo-ekonomik refahında yılda 7,3 ila 13,2 milyar euro artış yaratmayı öngörüyor. 

Ayrıca planda öngörülen yatırımlarla AB'de 1,7 milyon istihdam yaratılacak ve pandemi sonrası Avrupa'nın ekonomik iyileşmesine katkıda bulunacak. 

Plana göre Avrupa genelinde elektrik sisteminin 2030'da 40'a yakın sınırda toplam 50 GW ve 2040'ta 55'ten fazla sınırda 43 ek GW ihtiyacı var. Sistem ihtiyaçlarını karşılamak Avrupa'nın Yeşil Mutabakat’ı gerçekleştirme yolunda ilerlemesini sağlayarak 2040'a kadar her yıl 110 TWh enerji tasarrufu sağlamasını ve 53 milyon ton CO2 emisyonu önlemesini sağlayacak. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler