1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Avrupa jeotermal sektörü ısıtma ve soğutmada karbon fiyatını savunuyor

Avrupa jeotermal sektörü ısıtma ve soğutmada karbon fiyatını savunuyor

Avrupa jeotermal sektörü, AB’nin 2050'ye kadar karbon nötr hale gelme hedefi kapsamında ısıtma ve soğutmada karbon fiyatı çağrısına katıldı.

Avrupa jeotermal sektörü ısıtma ve soğutmada karbon fiyatını savunuyor

Enerji Günlüğü - Avrupa jeotermal sektörü, AB’nin 2050'ye kadar karbon nötr hale gelme hedefi kapsamında ısıtma ve soğutmada karbon fiyatı çağrısına katıldı.

Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC), Avrupa Birliği'nde ısıtma ve soğutmaya karbon fiyatının uygulanmasını savunuyor. 

Ancak tüm enerji türleri için adil bir fiyat ve eklenen gerçek maliyetle, 2050 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşabileceği gerçeğinden yola çıkan EGEC, EGEC) yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nun ısıtmanın karbondan arındırılmasının önemini kabul etmesi ve bunu öncelikli eylem alanı haline getirmesi kesinlikle çok önemlidir” ifadesine yer verdi. 

Isıtma, AB'nin enerji tüketiminin yarısını oluşturuyor. Bu pazarın % 80'ine, jeotermal enerjiyi ve diğer yenilenebilir enerji teknolojilerini engelleyen doğrudan ve dolaylı sübvansiyonlardan yararlanan fosil yakıtlar hakim. Avrupa genelinde tek tip bir karbon fiyatı, iç pazarın bu adaletsizliğini giderebilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler