1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Kasım’da rekor miktarda LNG ithal etti

Avrupa Kasım’da rekor miktarda LNG ithal etti

Avrupa’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı Kasım’da bir önceki aya göre %20 artarken, bir önceki yıla göre %65 oranında artış kaydetti.

Avrupa Kasım’da rekor miktarda LNG ithal etti

Enerji Günlüğü - Avrupa LNG ithalatı Kasım ayında bir önceki yıla göre %65 artarak yeni rekora ulaştı. En büyük tedarikçi ise ABD oldu.

Moskova'nın Şubat ayında Ukrayna işgaline başlamasından bu yana Avrupa’ya boru hatlarıyla Rus gazı akışı %10’un altına düştü. Avrupa, Rus boru hattı arzının bıraktığı boşluğu doldurmak için yılın başından beri LNG ithalatını artırıyor. Kpler gemi izleme verilerine göre, Avrupa LNG ithalatı, Fransa, İngiltere ve İspanya liderliğinde Kasım ayında bir önceki aya göre %20 artışla 16,4 milyar m3 ile yeni bir rekora ulaştı. Verilere göre, Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa'ya yapılan LNG arzı, Kasım ayında bir önceki yıla göre de %65 arttı. 

FRANSA, İNGİLTERE VE İSPANYA İLK ÜÇTE

Kasım ayında en büyük ithalatçı 3,2 milyar m3 ile Fransa olurken, onu 2,63 milyar m3 ile İngiltere ve 2,55 milyar m3 ile İspanya izledi. 

AB’NİN EN BÜYÜK LNG TEDARİKÇİSİ ABD

ABD, Kasım ayında Avrupa'nın en büyük LNG tedarikçisi oldu. ABD, 6,2 milyar m3’lük ihracat ile Avrupa LNG ithalatı toplamının %38'ini sağladı. Katar 2,4 milyar m3 ile ikinci en büyük tedarikçi olurken, Rusya ise üçüncü oldu. Avrupa'nın Rus LNG ithalatı yaklaşık %41 artarak 1,9 milyar m3 ile Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler