1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa kışın elektrik talebini azalttı

Avrupa kışın elektrik talebini azalttı

AB genelinde kış aylarında elektrik talebi %6,2 azaldı. Bu azalma son beş yıllık ortalamaya kıyasla 12 milyar euro değerinde elektrik tasarrufu sağladı.

Avrupa kışın elektrik talebini azalttı

Enerji Günlüğü - AB ülkeleri Kasım ve Mart ayları arasında elektrik talebini azaltırken, sadece Romanya, Slovakya ve Yunanistan acil AB mevzuatı tarafından belirlenen gönüllü %10 azaltma hedefine ulaştı.

Danışmanlık şirketi Ember’in son raporuna göre, neredeyse tüm AB üye devletleri kış boyunca elektrik talebini azalttı. Bununla birlikte sadece Romanya, Slovakya ve Yunanistan Kasım ve Mart ayları arasında acil AB mevzuatı tarafından belirlenen gönüllü %10 azaltma hedefine ulaştı. AB genelinde, bu aylarda talepteki %6,2'lik azalma son beş yıllık ortalamaya kıyasla 12 milyar euro değerinde elektrik tasarrufu sağladı.

Bu talep azalmaları kısmen kışın Avrupa genelinde ortalamanın üzerinde seyreden sıcaklıkların elektrikli ısıtmaya olan talebi azaltmasına bağlanabilir. Bununla birlikte, hükümetlerin enerji tasarrufu önlemleri ve vatandaşların eylemleri de bir rol oynadı; bazı azaltımlar gönüllü dayanışma eylemleri, diğerleri ise maliyet nedeniyle zorunlu oldu.

İRLANDA YOĞUN SAATLERDE TÜKETİMİ AZALTMAYAN TEK ÜLKE

AB ülkeleri yoğun saatlerde elektrik talebini azaltma konusunda başarılı oldu ve çoğunluğu AB'nin yoğun saatlerde elektrik tüketimini %5 azaltma hedefine uydu. Sadece bir ülke, İrlanda, yoğun saatlerde ortalama olarak talep artışı kaydetti

2022 İKİNCİ YARIDA ELEKTRİK FİYATLARI REKOR KIRDI

Öte yandan Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, 2021 yılının ikinci yarısında 23,5 euro olan 100 kilovatsaat elektrik için konutlarda ödenen ortalama tutar, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 28,4 euroya yükselerek rekor kırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler