1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa LNG ithalatı rekora doymuyor

Avrupa LNG ithalatı rekora doymuyor

Avrupa’nın LNG ithalatı haftalık bazda yeni bir rekor kırdı. AB’nin deniz yoluyla LNG ithalatı geçen hafta yaklaşık %6 artarak 4,3 milyar m3’ü aştı.

Avrupa LNG ithalatı rekora doymuyor

Enerji Günlüğü - Avrupa, geçen hafta deniz yoluyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatını bir önceki haftaya göre %6 arttırarak haftalık bazda rekor kırdı.

Kpler gemi izleme verilerine göre, 9 Aralık 2022 tarihi itibariyle biten haftada Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa destinasyonlarına yapılan deniz yoluyla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatları önceki yedi güne göre yaklaşık %6 artışla 4,3 milyar m3’ü aşarak yeni bir haftalık rekor seviyeye ulaştı. Bir önceki haftalık rekor, Mayıs ayının başında yaklaşık 4,2 milyar m3 idi.

Verilere göre, LNG'nin çoğu İngiltere ve Fransa'ya ulaştı ve her bir ülke geçen hafta bölge limanlarında boşaltılan toplam 48 gemiden 10'unu aldı. 

Kpler verilerine göre, bu hafta toplam 4 milyar m3 LNG taşıyan 42 gemi daha bekleniyor, ancak nihai varış noktaları ve hacimler değişebilir. 

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa LNG depolama seviyeleri en son %67 dolulukta görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler