1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa Merkez Bankası, BIS'ın yeşil tahvil fonuna yatırım yapacak

Avrupa Merkez Bankası, BIS'ın yeşil tahvil fonuna yatırım yapacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından merkez bankaları ve resmi kurumlar için oluşturulan euro bazlı yeşil tahvil fonuna yatırım yapacak. 

Avrupa Merkez Bankası, BIS'ın yeşil tahvil fonuna yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Merkez Bankası (ECB), Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından merkez bankaları ve resmi kurumlar için oluşturulan euro bazlı yeşil tahvil fonuna yatırım yapacak. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) euro bazındaki yeşil tahvil fonuna yatırım yapacağını ve yatırım için bankanın özkaynaklarının kullanılacağını açıkladı. 

Açıklamada, “ECB, kendi fon portföyünün bir kısmını BIS tarafından çıkarılan merkez bankalarının euro temelli yeşil tahvil fonlarına yatırım yapmak için kullanacak” denildi.

EURO BAZLI FON İKLİM HEDEFLERİ İLE UYUMLU

BIS tarafından kurulan fonun enerji verimliliği ve diğer çevre dostu projelere yatırım yapması hedefleniyor. Kararın ECB'nin daha önce açıkladığı iklim hedeflerinin desteklenmesi hedefi ile uyumlu olduğu kaydedildi. ECB portföyünün %3,5'i halihazırda yeşil tahvillerden oluşuyor. Bunların parasal değeri 20,8 milyar euro düzeyini buluyor.

BIS’ın dolar ve euro temelli 2 yeşil tahvil fonunda, merkez bankalarının yaklaşık 2 milyar dolarlık yeşil tahvilleri yönetilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler