1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa ortak çıkar sağlayan enerji projelerini güncelledi

Avrupa ortak çıkar sağlayan enerji projelerini güncelledi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, daha entegre ve dayanıklı bir AB enerji piyasası için yararlı olacak 98 enerji projesini içeren listeyi yeniledi.

Avrupa ortak çıkar sağlayan enerji projelerini güncelledi

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, daha entegre ve dayanıklı bir AB enerji piyasası için yararlı olacak 98 enerji projesini içeren listeyi yeniledi.

AB Komisyonu, Ortak Çıkara Yönelik Enerji Projeleri’nin (PCI'ler) beşinci listesini kabul etti. AB üyesi ülkelerdeki enerji altyapılarını birbirine bağlamayı amaçlayan Trans-Avrupa Enerji Ağı düzenlemesi çerçevesinde ortak çıkar sağlayan projeler listesinin güncellenmiş halinde toplam 98 proje yer alıyor. AB’nin iklim hedeflerine ulaşabilmesi için önemli sınır ötesi enerji altyapısı projelerini içeren Listede, 67 elektrik iletim ve depolama, 20 doğal gaz, 6 karbondioksit depolama ve 5 de akıllı şebeke projesi bulunuyor. AB’nin doğal gaz ve fosil projeleri desteklemesi ise iklim politikalarıyla çelişmesi nedeniyle çevreciler tarafından eleştiriliyor.

İki yılda bir güncellenen Liste’nin son hali, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi'nin onayına sunulacak. AP ve AB’nin 2 ay içinde listeyi onaylaması veya reddetmesi gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler