1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa Parlamentosu emisyon ticareti reformunu onayladı

Avrupa Parlamentosu emisyon ticareti reformunu onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, 2020'den sonra AB emisyon ticaret sisteminde (ETS) yapılması öngörülen reformları resmi olarak onayladı.Avrupa Parlamentosu...

Avrupa Parlamentosu emisyon ticareti reformunu onayladı

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, 2020'den sonra AB emisyon ticaret sisteminde (ETS) yapılması öngörülen reformları resmi olarak onayladı.

Avrupa Parlamentosu üyeleri, 2020 sonrasında Avrupa Birliği karbon piyasasında reform yapılmasına yönelik yasaya onay verdiler.

Reformlar 12 bin sanayi ve enerji tesisinden çıkan sera gazı salımının azaltılması için en önemli araç olan karbon piyasasında fiyatların desteklenmesini öngörüyor. Reformlarla daha yenilikçi araçlar geliştirerek ve düşük karbon teknolojilerinin kullanımını teşvik ederek AB'yi 2030'dan önce sera gazı emisyonlarını en az % 40 azaltma hedefine yakınlaştırma hedefleniyor. Bu kapsamda her yıl emisyon hacmi % 2.2 ile sınırlandırılarak ve 2023 yılının sonuna kadar ödenek miktarı ikiye katlanarak ETS güçlendirilecek.

Siyasi gruplar ve AB ülkeleri, Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi için yeni kurallar üzerinde aylarca süren müzakerelerin ardından Kasım ayında anlaşmaya varmışlardı, ancak Avrupa Parlamentosu'nun resmi onayı gerekliydi.

AB EMİSYON TİCARETİ REFORMU ONAYLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler