1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği yeni isim ve logo ile yenilendi

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği yeni isim ve logo ile yenilendi

Enerji Günlüğü - Otuzdört yıl önce kurulan Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin ismi değişti, “WindEurope” oldu.WindEurope Başkanı Francesco Venturini,...

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği yeni isim ve logo ile yenilendi

Enerji Günlüğü - Otuzdört yıl önce kurulan Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği’nin ismi değişti, “WindEurope” oldu.

WindEurope Başkanı Francesco Venturini, geçtiğimiz gün Brüksel’de düzenlenen toplantıda Birliğin yeni kimliklerini ve değişen yeni imajını paylaştı. Venturini, bu değişimin sadece isim ve logodan ibaret olmadığını, yeni kurul yapısı ile yeni çalışma grupları oluşturduklarını ve yönetim ile üyeler arasında çok daha yakın bir işbirliğine adım attıklarını belirtti.

Yeni kimlikleriyle rüzgarın Avrupa’da olduğunu vurguladıklarını söyleyen Venturini,  “biz artık %11'in üzerinde Avrupa elektriğini sağlayan hakim ve olgun bir teknolojiyiz. Her yıl 67 milyar Euro ciro üretmekteyiz. Avrupa’nın lider ihracatçısıyız. 250 binin üzerinde iş olanağı sağlamaktayız. Biz büyük bir sanayiyiz. Biz WindEurope'uz.” dedi. 

AVRUPA ELEKTRİK PİYASASINDA REFORM YAPMALI

Avrupa’nın enerji sektöründe lider pozisyonu elde etmesi için, elektrik piyasasında reform yapması gerektiğini belirten Venturini, 2020 uzay çağı için yenilenebilir enerjiler açısından büyük hedefli politikalara ihtiyaç olduğunu ve sektörde uzun vadeli stratejiler belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

YENİ İSİM VE LOGO İLE TAZE KAN GELDİ

Toplantıya katılan, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven de yaptığı açıklamada, “TÜREB olarak biz de bu birliğin üyesiyiz. Uzun yıllar önce akademisyenlerin kurduğu sivil toplum örgütü o kadar büyüdü ve güçlendi ki, yeni bir yapılanma, kabuk değiştirme kaçınılmaz oldu. İsim ve logo ile birlikte yeni bir kan yeni bir enerji geldi.” dedi. 

Avrupa’da oluşan bu sinerjinin diğer ülkelere de geçebileceğini dile getiren Ataseven, Türkiye’de rüzgar enerjisi kurulu gücünün yaklaşık 5 bin megavata ulaştığını, geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 1.000 MW’lık rüzgar enerjisi santrali için 2 milyar Euro’luk yatırım yapıldığını hatırlattı. Yapılan bu yatırımla Avrupa’da beşinci sırada yer aldıklarına dikkat çeken Ataseven, Wind Europe enerjisinin rüzgar sektörüne dinamizm getireceğine inandıklarını, oluşan bu sinerjiyle sektörün yeni işbirlikleri, yeni yatırımlar ile daha da güçleneceğini düşündüklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler