1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi 2015`te İstanbul`da toplanacak

Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi 2015`te İstanbul`da toplanacak

Enerji Günlüğü - Her yıl düzenlenen Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi 2015 yılında Türkiye'de yapılacak. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı...

Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi 2015`te İstanbul`da toplanacak

Enerji Günlüğü - Her yıl düzenlenen Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi 2015 yılında Türkiye'de yapılacak. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven yaptığı açıklamada, her yıl farklı bir ülkede yapılan Avrupa Rüzgar Enerjisi Kongresi EWEA'nın 2015 yılında Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla aday olduklarını hatırlattı. Adaylık sürecini, uzun zamandır büyük bir gayretle yürüttüklerini anlatan Ataseven, "Brüksel Belçika’da bugün yapılan, EWEA Yönetim Kurulu toplantısında EWEA 2015’in İstanbul'da yapılmasına karar verildi" dedi. Ataseven, EWEA'nın İstanbul'da yapılacak olmasını, Türkiye'de rüzgar enerjisi sektörünün gelişimi açısından büyük bir kazanım olarak ifade etti.
Türkiye, Dünya Enerji Konseyi tarafından üç yılda bir yapılan Dünya Enerji Kongresi'nin 2016 yılında Türkiye'de yapılması için yürüttüğü çalışmaları başarıyla sonuçlandırmıştı. EWEA'nın da kazanılmasıyla Türkiye dünya enerji sektörünün önemli bir organizasyonuna daha evsahipliği yapma hakkını kazanmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler