1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa ülkeleri denizüstü RES kapasitesini arttırıyor

Avrupa ülkeleri denizüstü RES kapasitesini arttırıyor

Kuzey Denizi'ndeki rüzgar enerjisi kapasitesinin 2030 yılına kadar 4 katına, 2050 yılına kadar da 10 katına çıkarılması için bir proje hayata geçiriliyor.

Avrupa ülkeleri denizüstü RES kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Almanya, Hollanda, Belçika ve Danimarka, Kuzey Denizi'nde 2050 yılına kadar en az 150 bin MW kapasiteli RES kuracaklar. 

Almanya, Belçika, Hollanda ve Danimarka Avrupa'nın yeşil dönüşümünü hızlandırmak ve Rusya'ya olan enerji bağımlılığına son verilmesine yardımcı olmak için 2050 yılına kadar Kuzey Denizi'nde en az 150 bin megawatt (MW) denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kapasitesine ulaşma sözü verdi. 

AB’NİN DENİÜSTÜ RES HEDEFİNİN YARISI KARŞILANACAK

Danimarka'nın Esbjerg limanında düzenlenen bir törenle imzaların atıldığı proje ile Avrupa Birliği'nde iklim nötrlüğüne ulaşılması için gerekli olan tüm denizüstü rüzgarın yarısı karşılanacak. Avrupa Komisyonu, mevcut durumda kurulu olan yaklaşık 16 bin MW'dan 2050 yılına kadar denizlerde 300 bin MW rüzgar kapasitesi hedefliyor.

15 İLA 20 BİN RÜZGAR TÜRBİNİ KURULMALI

4 Avrupa ülkesinin üzerinde mutabık kaldıkları plana göre, Kuzey Denizi’nde denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kapasitesi 2050 yılına kadar 10 katına çıkarılacak ve 230 milyon haneye elektrik sağlanacak. 

Yeni rüzgar santralleri dört ülkenin Kuzey Denizi sahili açıklarına kurulacak. Kuzey Denizi'nde rüzgar enerjisi kapasitesini 2050 yılına kadar 10 katına çıkarmak için 15 bin ila 20 bin rüzgar türbini gerekiyor.

Daha kısa vadede ise kapasitenin 2030 yılına kadar dört kat artırılarak 65 bin MW’a çıkarılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler