1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Avrupa ve Şili lityumda ortaklık kuracak

Avrupa ve Şili lityumda ortaklık kuracak

Avrupa Birliği ile Şili, lityum geliştirmek ve lityum tedarik zincirlerini güçlendirmek amacıyla bir stratejik ortaklık geliştirmek üzere anlaşmaya vardı.

Avrupa ve Şili lityumda ortaklık kuracak

Enerji Günlüğü - Şili ile Avrupa Birliği (AB) Şili'de katma değerli lityum projeleri geliştirecekler. Taraflar, elektrikli araç bataryalarının üretiminde kullanılan önemli bir girdi olan lityum projeleri için yakında anlaşma imzalayacaklar.

Avrupa Birliği (AB) enerji depolamada kritik bir hammadde olan lityum arz güvenliğini sağlamak için lityum zengini ülkelerle işbirliğini geliştirmeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada, Şili ile Avrupa Birliği'nin (AB) Şili'de katma değerli lityum projeleri geliştirme konusunda yakında bir mutabakat zaptı imzalayacağını duyurdu. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric ile düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilere konuşan von der Leyen, iki tarafın lityum geliştirmek, ayrıca tedarik zincirlerini güçlendirmek amacıyla bir stratejik ortaklık geliştirmek üzere anlaşmaya vardığını dile getirdi.

"Yakın zamanda bir Mutabakat Zaptı imzalamak için çalışıyoruz." Diyen Von der Leyen, söz konusu stratejik ortaklığın Şili'de yerli katma değer yaratılmasına olanak sağlayacağını kaydetti. 

Şili, 2023 yılı Nisan ayında, dünyanın en büyük lityum üreticisi ülkesi konumunu yeniden kazanmak amacıyla ülkedeki lityum madenciliği sektörünü devlet kontrolündeki kamu-özel sektör ortaklıkları yoluyla genişletme planını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler