1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa yenilenebilir enerjinin payını arttıracak

Avrupa yenilenebilir enerjinin payını arttıracak

Avrupa Birliği (AB) iklim hedeflerini yakalamak ve Rusya'ya enerjide bağımlılığı azaltmak için 2030 yenilenebilir enerji hedefini %32'den %42,5'e çıkardı.

Avrupa yenilenebilir enerjinin payını arttıracak

Enerji Günlüğü - 2030'a kadar AB'nin toplam enerji tüketiminde rüzgar ve güneş gibi çeşitli yenilenebilir kaynakların payı yüzde 42,5'e yükseltilecek.

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerin, yenilenebilir enerji yönetmeliğinin güncellenmesine onay verdiklerini açıkladı. AB Konseyi yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, bloğun enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payını artırmak ve Rusya'nın fosil yakıtlarından uzaklaşmak amacıyla 2030 yenilenebilir enerji hedefini %32'den %42,5'e çıkardığını duyurdu.

Daha önce Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından onaylanmış olan düzenleme, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. AB ülkelerinin toplam enerji tüketiminde yenilenebilir kaynakların payı yüzde 22 civarında bulunuyor.

İZİN PROSEDÜRLERİ HIZLANDIRILACAK

Açıklamaya göre sanayinin, yenilenebilir enerji kullanımını her yıl yüzde 1,6 artırması gerekecek. Taşımacılık sektöründe temiz yakıtların payı artırılacak ve emisyonlar azaltılacak. Yapılarda yenilenebilir enerji payının 2030'da en az yüzde 49 olması hedeflenecek. Yine yenilenebilir enerji projeleri için izin prosedürleri hızlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler