1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa yeşil hidrojen projelerini arttıracak

Avrupa yeşil hidrojen projelerini arttıracak

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Hydrogen Europe’un hidrojen projelerine finansman danışmanlığı desteği sağlayacak ve ortak projeler geliştirecek.

Avrupa yeşil hidrojen projelerini arttıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Hydrogen Europe’un hidrojen projelerine finansman danışmanlığı desteği sağlayacak ve ortak projeler geliştirecek.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve hidrojen ve yakıt hücresi sektöründe Avrupa endüstrisini, araştırmalarını ve birliklerini temsil eden bir şemsiye birlik olan Hydrogen Europe, yeşil hidrojen projelerinde danışmanlık hizmetleri için bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, AB bankası, Hydrogen Europe tarafından tanıtılan hidrojen projelerine finansman danışmanlığı desteği sağlayacak, piyasa geliştirme girişimleri konusunda işbirliği yapacak ve ortak pazar erişimi faaliyetleri yürütecek. Buna ek olarak anlaşma, yeşil hidrojen için özel EIB finansman ürünleri geliştirecek ve bu finansmanı alabilecek projelerin belirlenmesine yardımcı olacak.

EIB, 2050 yılına kadar karbon nötr bir AB ekonomisine ulaşmada hidrojenin çok önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor. Hidrojenin Avrupa'nın enerji bileşimindeki mevcut payı %2'den az. Ancak yüzyılın ortasına kadar bu oranın %14'e yükselmesi bekleniyor. Avrupa Yeşil Mutabakat'ın bir parçası olan Avrupa Hidrojen Stratejisi, 2050 yılına kadar AB'deki üretim kapasiteleri için 180 milyar euro ile 470 milyar euro arasında bir yatırımın gerekli olacağını öngörüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler