1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa yeşil projeleri hızlandıracak

Avrupa yeşil projeleri hızlandıracak

Avrupa Birliği Komisyonu, ABD ve Çin'in uyguladıkları sübvansiyonlar, desteklerle rekabet edebilmek için yeşil sanayi planını ortaya koydu.

Avrupa yeşil projeleri hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), devlet yardımı kurallarının gevşetilmesini, yeşil projelerin daha hızlı onaylanmasını ve kritik hammaddelerin tedarikinin güvenceye alınması için ticaret anlaşmaları yapılmasını öngören bir plan hazırladı.

AB Komisyonu, Avrupa Birliği'nin ABD'nin elektrik araç ve diğer yeşil ürünler için imalat merkezi olma destekleri ile rekabet edebilmesi ve Çin'e olan bağımlılığın azaltılması için bir plan önerdi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen'ın açıkladığı plan, Avrupa Birliği devlet yardımı kurallarının gevşetilmesini, yeşil projelerin daha hızlı onaylanmasını ve kritik ham maddelerin tedarikinin güvenceye alınması için ticaret anlaşmaları yapılmasını öngörüyor.  

Açıklanan bu plan, ABD'nin Enflasyonu Azaltma Yasası'na bir yanıt olacak.  Von der Leyen açıklamasında, "Büyük ekonomiler haklı olarak net sıfır endüstrilere yatırımı artırıyorlar. Küresel bir rekabet ortamında bizim yapmak istediğimiz de bu" dedi. 

AB Komisyonu'nun önerisi 9-10 Şubat tarihlerinde yapılacak AB liderler zirvesinde ele alınacak. Komisyon tüm üye ülkelerin plana destek vermesini beklerken, plan üzerinde sıcak bir tartışmanın yaşanması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler