1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa’da cep telefonu bataryaları değiştirilebilecek

Avrupa’da cep telefonu bataryaları değiştirilebilecek

AB pazarına sürülen akıllı telefon ve tabletlerin enerji verimliliği, pil ömrü, toza ve suya karşı koruma seviyeleri ile düşme veya çizilmelere karşı dayanıklılıkları hakkındaki çeşitli bilgiler tüketicilere anlaşılır bir biçimde sunulacak.

Avrupa’da cep telefonu bataryaları değiştirilebilecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Parlamentosu, cep telefonu bataryalarının eskiden olduğu gibi kullanıcı tarafından değiştirilebilir olmasını zorunlu kıldı. 

Avrupa Komisyonu, çeşitli teknolojik ürünlerin sürdürülebilir, enerji tasarruflu ve dayanıklı olacak bir biçimde tasarlanmasına yönelik yeni kuralların Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandığını açıkladı. Yeni çevreci yasaya göre, AB pazarına sürülen akıllı telefon ve tabletlerin enerji verimliliği, pil ömrü, toza ve suya karşı koruma seviyeleri ile düşme veya çizilmelere karşı dayanıklılıkları hakkındaki çeşitli bilgiler tüketicilere anlaşılır bir biçimde sunulacak.

CEP TELEFONU BATARYALARI DEĞİŞTİRİLEBİLİR OLACAK

Ayrıca, cep telefonu bataryaları eskiden olduğu gibi kullanıcı tarafından değiştirilebilir olması zorunlu kılındı. Bataryaların daha sürdürülebilir ve dayanıklı olması amacıyla getirilen düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin resmî bir tarih verilmezken, düzenlemenin yürürlüğe girmesini takip eden 3,5 yıllık süreçte cep telefonlarının, bataryanın kullanıcı tarafından çıkartılıp takılabilecek şekilde yeniden tasarlanacağı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler