1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa’da doğal gaz depoları dolmak üzere

Avrupa’da doğal gaz depoları dolmak üzere

Avrupa Birliği’nin (AB) doğal gaz depolama seviyeleri artarak 17 Ağustos'ta %90,12 kapasiteye ulaştı.

Avrupa’da doğal gaz depoları dolmak üzere

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın doğal gaz rezervlerinin dolmak üzere olduğu ancak kış için bunun yeterli olmayabileceği kaydedildi. 

Avrupa’nın doğal gaz depoları beklenenden daha hızlı doluyor. Kıtanın gaz depolama seviyeleri 17 Ağustos'ta %90,12 kapasiteye ulaştı.

Avrupa'nın doğal gaz rezervleri neredeyse doldu, ancak bu yine de bölgeyi kış boyunca idare etmek için yeterli olmayabilir. Gas Infrastructure Europe'un son verilerine göre AB'nin gaz depolama seviyeleri 17 Ağustos'ta %90,12 kapasiteye ulaştı. Bu, Avrupa Birliği'nin 1 Kasım'da ulaşmayı hedeflediği oranın oldukça ilerisinde. 

Almanya'nın doğal gaz depolarında doluluk oranı yüzde 91,79, Fransa'nın yüzde 84,04, İtalya'nın yüzde 90,62 seviyesinde.

KIŞ İÇİN STOKLAR YETERLİ OLMAYABİLİR

Ancak stoklar bölgenin kışlık gaz ihtiyacının tamamını karşılayacak düzeyde değil ve bir risk fırtınası esiyor. Başka bir deyişle, Avrupa'nın enerji krizi henüz sona ermiş değil. AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson yaptığı açıklamada, kıtanın enerji güvenliğinin "geçen yıl bu zamanlar olduğundan çok daha istikrarlı bir konumda olduğunu, ancak son haftalarda gaz piyasasının hassasiyetini koruduğunu gördük" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler