1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz fiyatı 2 yılın en düşük seviyelerinde

Avrupa'da doğal gaz fiyatı 2 yılın en düşük seviyelerinde

Avrupa’da doğal gaz fiyatları artan yenilenebilir enerji üretimine bağlı olarak bugün de %4’ün üzerinde düşerek 2 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı 2 yılın en düşük seviyelerinde

Enerji Günlüğü - Avrupa'da doğal gaz fiyatları düşük talep ve güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının yükselmesiyle düşüşünü sürdürüyor.

Avrupa gösterge doğal gaz fiyatlarında bugün yüzde 4'ü aşan düşüş görüldü. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de Haziran teslimi gaz fiyatı bugün 23,80 euroya kadar geriledi. Şu sıralarda da 24,20 euro/MWh seviyesinde.  Temmuz teslimi gaz fiyatı da yüzde 3,07 düşüşle 24,91 euro/MWh seviyesine indi.  İngiltere'de de Haziran vadeli gaz fiyatı yüzde 2,7 düştü.  

DÜŞÜŞTE ALMANYA ETKİSİ

Almanya'da güneş enerjisi üretiminin rekor seviyeye çıkması gaz fiyatının düşmesinde etkili oldu. Ülkede bu hafta sonu güneş enerjisi üretimi 40 bin 919 megavata çıktı. 

Hollanda TTF'de, Haziran vadeli doğal gaz kontratında fiyatlar, geçen haftayı megavatsaat başına 24,5 eurodan kapatmıştı. Bu da enerji krizinin etkilerinin arttığı Eylül 2021'den bu yana en düşük seviye olmuştu. Haftanın ilk işlem günü olan dün de gaz fiyatları yüzde 3 artışla megavatsaat başı 25,3 eurodan işlem görmüştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler