1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz fiyatı yükseldi 

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yükseldi 

Avrupa’da Eylül ayı teslimli doğal gaz fiyatları Avustralyalı LNG işçilerinin greve gitme olasılığı ile %7 oranında arttı.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yükseldi 

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde doğal gaz fiyatları, Avustralya'daki LNG işçilerinin greve gitmeye hazırlanmaları nedeniyle yüzde 7 artarak 41 euro/MWh seviyesine geldi.

Avustralya'daki LNG işçilerinin ücret görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması halinde Eylül başında greve gitmeye hazırlanmaları Avrupa doğal gaz fiyatlarını yükseltti. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de erken saatlerde gerçekleşen işlemlerde Eylül teslimi doğal gaz fiyatı yüzde 18'e varan bir artışla megavat-saati 42,90 euroya kadar yükseldi. Şu sıralarda fiyat yüzde 7 artışla 41 euro/MWh seviyesinde. 

AVUSTRALYA LNG İŞÇİLERİ 2 EYLÜL’DE GREVE GİDEBİLİR

Sendikalar hafta sonu yaptıkları açıklamada, Woodside Energy Group'un uygun bir anlaşma sunmaması halinde grevin 2 Eylül gibi erken bir tarihte başlayabileceğini ifade etmişlerdi. 

Chevron'un LNG tesislerindeki işçiler de olası grev için de oylama yapıyorlar. Chevron'un Wheatstone platformunda oylama bugün başladı ve 28 Eylül'de tamamlanacak. 

Avustralya’nın LNG üretiminde olası bir kesinti, küresel arzın yaklaşık %10'unu gerçekleştiren Avustralya'nın ihracat sektörünü tehdit edecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler