1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 7 arttı

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 7 arttı

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yükselmeye devam ediyor. Rusya'dan gaz tedariğinin azalmasıyla dün fiyatlar yüzde 7 oranında azaldı.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 7 arttı

Enerji Günlüğü - Avrupa'da doğal gaz fiyatları, Rusya’nın doğal gaz tedariğini kısması ardından dün yaklaşık %7 arttı. 

Rusya'nın Avrupa'ya ana tedarik hattını %60 oranında kesmesi sonrasında alternatif tedarikçi bulmakta zorluklar yaşayan Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükselmeye devam ediyor. 27 Haziran 2022 günü Avrupa doğal gaz fiyatları yaklaşık %7 arttı. Artış, geçtiğimiz hafta %9,1 olmuştu.

Hollanda TTF'de Temmuz vadeli doğal gaz fiyatı dün 136 euro/MWh seviyesini gördü. Ağustos vadeli gaz fiyatı da 5,65 euro artışla 134,50 euro/MWh seviyesine çıktı.

“GAZ FİYATLARI 6 AY BOYUNCA YÜKSEK VE OYNAK SEYREDEBİLİR”

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, petrol ve doğal gaz fiyatlarının gelecek altı ay boyunca yüksek ve oynak seyredebileceğini söyledi. Birol, enerji piyasalarında şu anda olağan dışı bir durum olduğunu belirterek, bu durumun da olağan dışı tedbirler almayı gerektirdiğine dikkat çekti. 

MACARİSTAN’A GAZ AKIŞI YENİDEN BAŞLADI

Öte yandan Rus doğal gaz devi Gazprom, TürkAkım boru hattı için 21-28 Haziran tarihlerinde planlanan bakım çalışmasının sona ermesi ile birlikte Macaristan'a Sırbistan üzerinden doğal gaz sevkiyatının başladığını duyurdu.  

Macaristan boru hattı operatörü FGSZ de gaz akışının gece saatlerinde başladığını ve normal seviyesine geri geldiğini belirtti.  Gazprom, geçen yıl yapılan anlaşma çerçevesinde Macaristan'a Bulgaristan ve Sırbistan üzerinden yılda 3,5 milyar metreküp gaz gönderiyor.  TürkAkım üzerinden günde 12-17 milyon metreküp gaz Macaristan'a pompalanıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler