1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da doğal gaz fiyatında artış hızlandı 

Avrupa'da doğal gaz fiyatında artış hızlandı 

Rusya'nın Yamal üzerinden doğal gaz gönderimini kısıtlamasından sonra Avrupa’da Şubat vadeli doğal gaz fiyatları yüzde 5,6 arttı.

Avrupa'da doğal gaz fiyatında artış hızlandı 

Enerji Günlüğü - Avrupa’da doğal gaz fiyatları, Rus doğal gaz sevkiyatının azalmasıyla megavatsaat başına 94,50 euro seviyesine kadar yükseldi. 

Rusya'nın Yamal-Avrupa boru hattından gaz sevkiyatını kısmasıyla Avrupa’da doğal gaz fiyatları yeniden yükselişe geçti. Kış mevsimi nedeniyle artan talebin de etkisiyle geçtiğimiz hafta boyunca keskin düşüşlerin yaşandığı doğal gaz fiyatları hızla yükseliyor. Hollanda Şubat vadeli kontratta fiyat yüzde 5,6 artışla 94,50 euro/MWh seviyesine yükseldi.

RUSYA UKRAYNA ÜZERİNDEN SEVKİYATI AZALTTI

Rus doğal gaz şirketi Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya günlük transit gaz sevkiyatını yaklaşık 50 milyon metreküp ile Ocak 2020'den bu yana görülen en düşük seviyeye indirdi. 

Ukrayna'nın doğal gaz aktarım sistemi operatörünün yöneticisi Sergiy Makogon yaptığı açıklamada, günlük transit gaz geçişinin Gazprom ile Ukrayna arasında Aralık 2019'da imzalanan transit gaz geçiş sözleşmesi çerçevesinde ayrılan 109,6 milyon metreküplük günlük kapasitenin çok altında olduğunu vurguladı. Makogon Gazprom'un transit gaz geçişindeki düşüş konusunda kendilerine bilgi vermediğini de belirtti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler