1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Avrupa`da enerjiye yön veren 3 Türk

Avrupa`da enerjiye yön veren 3 Türk

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın enerji alanındaki en etkili 10 ismi arasında üç Türk de yer aldı. Bu isimler, Osman Sevaioğlu, Volkan Ediger ve Özkan Ağış. Avusturya’nın...

Avrupa`da enerjiye yön veren 3 Türk

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın enerji alanındaki en etkili 10 ismi arasında üç Türk de yer aldı. Bu isimler, Osman Sevaioğlu, Volkan Ediger ve Özkan Ağış. 

Avusturya’nın Viyana kentinde 4-6 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenen POWER-GEN Europe Kongre ve Sergisi’nde Avrupa'nın enerji alanındaki en etkili 10 ismi de açıklandı. Bu yıl açıklanan listede Türkiye'den de üç isim yer alıyor. Bu isimler, Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, Prof. Dr. Volkan Ediger ve Özkan Ağış olarak sıralanıyor.

EN ETKİLİ 10 İSİM

Yaklaşık altı ay süren oylama sonucunda belirlenen ve Power-Gen Europe Kongre ve Sergisi'nde açıklanan enerjinin 10 etkili ismi listesinde ilk sırayı, Alstom Thermal Power’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Charles Soothill aldı. Soothill 25 senedir daha verimli, yakıt alternatifli ve düşük emisyonlu teknolojileri geliştiriyor. İkinci sırada ITM Power CEO’su Graham Cooley, üçüncü sırada ise Southern Solar firmasının kurucusu ve genel müdürü Howard Johns var.

POWER-GEN'E 50 BİN KATILIM

Kendi alanında dünyanın en büyüklerinden olan Penn Well Corporation tarafından dünyanın her yerinde düzenlenen ve şimdiye kadar 50 binden fazla katılımın sağlandığı POWER-GEN Europe, dünyadaki en büyük enerji kongre ve sergileri arasında sayılıyor. Her yıl düzenlenen bu etkinliklerde, bir yandan yeni stratejiler, bir yandan da bu alandaki teknolojik gelişmeler duyuruluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler