1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa’da iklim için okul grevleri artıyor

Avrupa’da iklim için okul grevleri artıyor

Enerji Günlüğü - İklim için liderlerin harekete geçmesini talep eden çocukların her Cuma okula gitmeme eylemleri Avrupa’da giderek yayılıyor. Eylemleri...

Avrupa’da iklim için okul grevleri artıyor

Enerji Günlüğü - İklim için liderlerin harekete geçmesini talep eden çocukların her Cuma okula gitmeme eylemleri Avrupa’da giderek yayılıyor. Eylemleri başlatan genç aktivist Greta Thunberg 15 Mart’ta küresel grev çağrısı yapıyor.

15 yaşında genç bir aktivist olan Greta Thunberg'in kendi girişimleri ile Ağustos 2018'de İsveç Parlamentosu önünde başlattığı "Gelecek için Cuma Günleri" olarak anılan okul grevleri Avrupa'nın dört bir yanında giderek büyüyerek devam ediyor. Grevlere, her cuma binlerce çocuk, okula gitmeyerek destek veriyor. 

İklim için liderlerin harekete geçmesini talep eden çocuklar Hollanda, Belçika, İsviçre,  Almanya, İskoçya, İrlanda, ve Avustralya'da her hafta greve gidiyor. Grevler, Fransa ve İngiltere'ye de yayılıyor.

15 MART’TA KÜRESEL GREV ÇAĞRISI

Genç aktivist Greta, tüm çocukları 15 Mart'ta küresel greve çağırıyor.

En son Davos'a katılan Greta, oradan da liderlere "Evimiz yanıyor ama biz bu konuda hiç birşey yapmıyoruz" demişti. Greta, kendini eleştirenlere uzun bir cevap yazmış ve okul grevlerine neden başladığını detaylı bir biçimde açıklamıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler