1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa'da LNG talebi yüzde 11 düşebilir

Avrupa'da LNG talebi yüzde 11 düşebilir

Avrupa'nın LNG talebinin on yıl içinde yenilenebilir enerjideki yükseliş ve iklim kaygıları nedeniyle yaklaşık yüzde 11 oranında düşebileceği kaydedildi. 

Avrupa'da LNG talebi yüzde 11 düşebilir

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın LNG talebinin on yıl içinde yenilenebilir enerjideki yükseliş ve iklim kaygıları nedeniyle yaklaşık yüzde 11 oranında düşebileceği kaydedildi. 

Petrol ve doğal gaz sektörleri için araştırma ve danışmanlık hizmetleri veren New York merkezli Poten & Partnes’ın araştırmasına göre, Avrupa'nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) talebi on yıl içinde 10 milyon ton (13,6 milyar metreküp) düşebilir. Şirketin tahminlerine göre, Avrupa'da tüketim 2019'daki 122 milyar metreküp rekor seviyeden 2024'te 100 milyar metreküp civarına düşecek. On yılın sonunda bir miktar toparlanıp, 109 milyar metreküpte plato yapacak. 

Yüzde 11 azalma anlamına gelen bu düşüşün yenilenebilir enerjideki hızlı yükselmenin doğal gaz talebini azaltması nedeniyle yaşanacağı belirtiliyor. Ayrıca iklim krizi nedeniyle düşük karbon ekonomilerinin de LNG talebini azaltacak etkenler arasında yer aldığı kaydediliyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler