1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa’da rüzgarın büyüme hızı yeterli değil

Avrupa’da rüzgarın büyüme hızı yeterli değil

Avrupa’nın yıllık ortalama 15 bin MW yeni rüzgar enerjisi kurulumu planının iklim değişikliği hedeflerini yakalamak için yeterli olmadığı kaydedildi.

Avrupa’da rüzgarın büyüme hızı yeterli değil

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın yıllık ortalama 15 bin MW yeni rüzgar enerjisi kurulumu planının iklim değişikliği hedeflerini yakalamak için yeterli olmadığı kaydedildi.

WindEurope, Avrupa'nın rüzgar enerjisi kapasitesinde büyüme hızının Avrupa Birliği'nin belirlediği iklim değişikliği hedeflerini yakalamak için yeterli seviyede olmadığını bildirdi. WindEurope, 2021-2025 döneminde Avrupa’nın yıllık ortalama 15 bin MW yeni rüzgar enerjisi kurulumu planladığını, ancak 2020 için belirlenen emisyonun yüzde 40 azaltılması hedefinin yakalanması için bunun 2021-2030 dönemide yıllık ortalama 18 GW'ye yükselmesi gerektiğini kaydetti. Avrupa’nın en son hedef yükselterek belirlediği emisyonun yüzde 55 oranında azaltılması hedefi için ise yıllık rüzgar enerjisi kurulumunun 27 GW'ye çıkması gerektiğini belirtti.

2020’DE RES KURULUMLARINA PANDEMİ ETKİSİ

Avrupa'nın 2020 yılında, koronavirüs salgını öncesindeki beklentinin yüzde 19 altında, 14,7 GW rüzgar enerjisi kurulumu yaptığını belirten WindEurope, bunun yüzde 80’inin karasal rüzgar santralleri kurulumları olduğunu kaydetti. Avrupa’da kurulu gücün şu anda 220 bin MW'ye ulaştığına işaret eden WindEurope, en çok rüzgar kurulumunu 2 bin MW ile Hollanda’nın gerçekleştirdiğini ve onu Almanya, Norveç, İspanya ve Fransa’nın izlediğini ifade etti.

AVRUPA 2020’DE ELEKTRİĞİNİN %16’SINI RÜZGARDAN KARŞILADI

WindEurope ayrıca rüzgarın 2020'de Avrupa'da tüketilen tüm elektriğin % 16’sını karşıladığını bildirdi. Almanya ve Birleşik Krallık’ta bu oran % 27, İspanya’da % 22 ve Danimarka’da % 48 olarak gerçekleşti.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler