1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa’da sera gazı emisyonu yüzde 6 arttı

Avrupa’da sera gazı emisyonu yüzde 6 arttı

AB ülkelerinde sera gazı emisyonları yılın ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı. Bununla birlikte pandemi öncesi seviyelerin hemen altında kaldı.

Avrupa’da sera gazı emisyonu yüzde 6 arttı

Enerji Günlüğü - AB ülkelerinde şirketler, evler ve hükümet faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre %6 artarak 1,029 milyon ton oldu.

Avrupa Birliği (AB) istatistik ofisi Eurostat yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği genelinde sera gazı emisyonlarının 2022 yılı ilk üç ayında bir önceki yıla göre arttığını, ancak pandemi öncesi seviyelerin hemen altında kaldığını açıkladı. Eurostat verilerine göre, AB ülkelerinde şirketler, evler ve hükümet faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre %6 artarak 1,029 milyon ton oldu. 2019 yılı ilk çeyreğinde ise atmosfere salınan emisyon 1,035 milyon ton olmuştu. 

Eurostat, ilk çeyrekte emisyonların %24'üne hanehalkının katkıda bulunduğunu ve bunu sırasıyla %21 ve %20 ile enerji arzı ve imalat sektörlerinin yakından takip ettiğini kaydetti.

EMİSYONUNU EN AZ VE EN ÇOK ARTTIĞI ÜLKELER

Emisyonların yalnızca Finlandiya ve Hollanda'da düştüğü aktarılırken en yüksek artış %38 ile Bulgaristan ve %21 ile Malta'da meydana geldi. 

27 üyeli AB'nin sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine göre en az %55 oranında azaltma ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefi bulunuyor. Artan emisyon oranları ise bu hedefi tehdit ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler