1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Avrupa’da sıcak hava dalgası can alıyor

Avrupa’da sıcak hava dalgası can alıyor

Avrupa sıcak hava dalgasıyla boğuşuyor. Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı bazı bölgelerde olağanüstü önlemler alınıyor.

Avrupa’da sıcak hava dalgası can alıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa'da orman yangınlarına yol açan sıcak hava nedeniyle Fransa, İspanya ve Portekiz'de en az 1027 kişi hayatını kaybetti. 

İklim değişikliğinin neden olduğu aşırı hava olayları Avrupa’da kavurucu sıcaklarla kendini gösteriyor. Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası orman yangınlarına, can kayıplarına ve olağanüstü tedbirlerin alınmasına yol açıyor. 

Fransa'nın bazı bölgelerinde sıcaklık 42 dereceyi geçti. Fransa’da, 15 bölgede kırmızı, 51 bölgede ise turuncu alarma geçildi. Belçika ve Almanya'da da rekor sıcaklıklar bekleniyor. Portekiz’de sıcaklık 47 dereceyle bu ayın rekorunu kırdı.

HOLLANDA’DA SICAK HAVA PROTOKOLÜ UYGULANACAK

Hollanda`da bu yıl 104`üncüsü düzenlenecek geleneksel "Dört Günlük Nijmegen Yürüyüşü"nün ilk gününün sıcak havalar sebebiyle iptal edildi. Ülkede bugünden itibaren sıcak hava protokolü uygulanacak.

LONDRA’DA OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN EDİLDİ

İngiltere'de 19 Temmuz Salı günü hava sıcaklığı başkent Londra'nın batısındaki Heathrow'da 40,2 derece kaydedilerek rekor kırdı. Londra'da 'olağanüstü durum' ilan edildi, başkent yakınlarındaki çayırlık ve ormanlık alanlarda çıkan yangınlarla 250 itfaiyecinin mücadele etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler