1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa’da yüksek enflasyona en yüksek katkı enerjiden

Avrupa’da yüksek enflasyona en yüksek katkı enerjiden

19 ülkeyi kapsayan Avro Bölgesinde Temmuz’da kaydedilen tarihin en yüksek enflasyonuna en büyük katkı %4,02 ile enerji ürünlerinden geldi. 

Avrupa’da yüksek enflasyona en yüksek katkı enerjiden

Enerji Günlüğü - Avro Bölgesinde enflasyon Temmuz’da  %8,9 ile son 25 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Enflasyona en yüksek katkı ise %4,02 ile enerji ürünlerinden geldi. 

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesinin Temmuz ayına ilişkin yıllık enflasyon verilerini yayımladı. Verilere göre, Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, Temmuz ayında %8,9’a yükselerek son 25 yılın en yüksek seviyesini kaydetti. Geçtiğimiz ay %8,6 olarak açıklanan enflasyon, 2021 Temmuz’da %2,2 seviyesindeydi. Bölgede enflasyona en yüksek katkı ise %4,02 ile enerji ürünlerinden geldi. Enerjinin bölgedeki enflasyona katkısı bir önceki ay %4.19 iken bir önceki yılın aynı ayında %1.34 olmuştu.

Avrupa Birliği yıllık enflasyonu da Haziran'daki %9,6'dan Temmuz 2022'de %9,8'e yükseldi. Birlik’te enflasyon, 2021 Temmuz’da %2,5 seviyesindeydi.

16 AB ÜLKESİNDE ENFLASYON ÇİFT HANELİ

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin 16’sında enflasyon oranı çift haneye ulaştı. Estonya (%23,2), Letonya (%21,3) ve Litvanya (%20,9) enflasyon oranının en yüksek olduğu ülkeler olurken, Fransa, Malta (%6.8) ve Finlandiya (%8) en düşük enflasyon oranına sahip ülkeler oldu.

Avro bölgesi Belçika, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Slovenya, Slovakya ve Finlandiya’yı kapsıyor. Avrupa Birliği ise Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya'yı içermektedir. , Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’i kapsıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler