1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa’dan Yunan Adaları’na yenilenebilir desteği

Avrupa’dan Yunan Adaları’na yenilenebilir desteği

Avrupa Komisyonu, 47 Yunan adasında yenilenebilir enerji kurulumunu destekleyecek bir program için Yunanistan'a 1,4 milyar euro destek verdi.

Avrupa’dan Yunan Adaları’na yenilenebilir desteği

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, 47 Yunan adasında yenilenebilir enerji kurulumunu destekleyecek bir program için Yunanistan'a 1,4 milyar euro destek verdi.

Avrupa Komisyonu, Ege'de Yunanistan anakara elektrik şebekesine bağlanmayı bekleyen 47 ada için Avrupa'nın Covid-19 sonrası kurtarma paketinin bir parçası olarak 1,4 milyar euro (1,59 milyar dolar) teşvik verecek. Komisyon sözkonusu teşvik planını onayladı. 

Adaları anakara şebekelerine bağlayana kadar yenilenebilir enerjiyi teşvik etmek isteyen Atina, program ile anarakaraya elektrik bağlantısı olmayan 47 adada elektriğin yaklaşık yüzde 80’ini yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi amaçlıyor. Program kapsamında 2026 yılı sonuna kadar 264 MW'lık yeni yenilenebilir enerji üretim kapasitesinin kurulması bekleniyor. 

Destek programı, adaların birbirine bağlı olmayan elektrik sisteminin güneş veya rüzgar artı depolama gibi hibrit yenilenebilir enerji projeleriyle desteklenmesini ve çoğunlukla ihale yoluyla verilmesini öngörüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler