1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avrupa’nın en büyük panel fabrikasına Limak imzası

Avrupa’nın en büyük panel fabrikasına Limak imzası

Avrupa'nın en büyük güneş paneli fabrikası Rusya'da kurulacak. Rus şirketi Unigreen Energy'nin Kaliningrad’taki fabrikasının kuruluşunu Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash gerçekleştirecek.

Avrupa’nın en büyük panel fabrikasına Limak imzası

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın en büyük güneş paneli fabrikası Rusya'da kurulacak. Rus şirketi Unigreen Energy'nin Kaliningrad’taki fabrikasının kuruluşunu Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash gerçekleştirecek.

Avrupa’nın en büyük güneş paneli fabrikasının inşasını Limak Holding’in Rusya’daki iştiraki Limak Marash üstlendi. Rus şirketi Unigreen Energy, Kaliningrad’taki Chernyakhovsk şehrinde inşa edeceği güneş paneli fabrikası için Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash ile anlaştı. EnCore ve Limak Marash arasında imzalanan kontrata göre fabrika, Mart 2023 tarihinde tamamlanacak. Anahtar teslimi şeklinde yapılan anlaşmaya göre fabrikanın nihai dizaynı, bürokratik süreçler ve tüm elektromekanik çalışmalar da Limak Marash tarafından yapılacak. Toplam 7 hektarlık alan üzerinde inşa edilecek tesis iletişim altyapısı ile birlikte 14 binadan oluşacak. 

AVRUPA'DA BİR NUMARA  

Toplam 24.7 milyar ruble (285.2 milyon euro) tutarında bir yatırımla hayata geçirilecek tesis Avrupa’nın en büyük güneş paneli fabrikası unvanını alacak. Tesis aynı zamanda kendi alanında dünyanın en büyüklerinden biri olacak. 

KÜTÜK, HÜCRE, PANEL   

Unigreen Energy’nin bir iştiraki olan ve ‘EnCore’ adını taşıyacak yeni fabrikanın 2022 yılı sonuna doğru üretime geçmesi hedefleniyor. Fabrika 1.3 GW’lık silikon n-type monokristal kütük ve plakanın yanı sıra 1 GW’lık güneş hücresi üretim kapasitesine de sahip olacak.

VERİMİ YÜKSELTME HEDEFİ

Fabrikada son dönemde yüksek talep gören yüksek verimli HJT teknolojisi ile panel üretilecek üretilecek. Halen yüzde 24 verimliliğe sahip HJT’nin önümüzdeki yıllarda yüzde 25 verimlilik seviyesini yakalaması bekleniyor. 

AVRUPA VE ASYA-PASİFİK

Rusya’daki EnCore güneş paneli fabrikasında üretilecek mamullerin büyük bölümü Avrupa ve Asya-Pasifik dahil deniz aşırı bölgelere ihraç edilecek. EnCore yetkilileri, tesisin üretime geçmesiyle Avrupa’daki güneş enerjisi sektöründe tedarik zinciriyle ilgili risklerin azalacağını belirtti. 

Enerji Günlüğü