1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen santrali kuruluyor

Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen santrali kuruluyor

Enerji Günlüğü - Hollandalı şirketler Akzo Nobel ve Gasunie, karbon salımını azaltmak için 20 MW kapasiteli Avrupa'nın en büyük yeşil hidrojen santralini...

Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen santrali kuruluyor

Enerji Günlüğü - Hollandalı şirketler Akzo Nobel ve Gasunie, karbon salımını azaltmak için 20 MW kapasiteli Avrupa'nın en büyük yeşil hidrojen santralini kuracaklar. 

Hollanda merkezli boya ve kaplama malzemeleri üreticisi Akzo Nobel ve doğal gaz dağıtım şirketi Gasunie, atmosfere karbon salımını azaltmak için Avrupa'nın en büyük yeşil hidrojen üretim tesisini Hollanda'nın kuzeyinde kurmayı planlıyorlar. Tesis yılda yaklaşıkm 3 bin ton yeşil hidrojen üretecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen sürdürülebilir elektriği hidrojene dönüştürecek olan 20 MW gücündeki su elektrolizi tesisi her yıl 3.000 ton yeşil hidrojen üretecek. 

İki şirket zamanla tesisin kapasitesini 100 MW’a çıkarmayı planlıyorlar. Şimdiye kadar, Hollanda’da planlanan en büyük benzer tesis 1 MW kapasiteye sahip.

Hollanda'da şirketler her yıl doğal gazdan elde edilen 800 bin tondan fazla hidrojen kullanıyorlar. Bunun yerine sürdürülebilir elektriğin kullanılmasıyla yılda 7 milyon ton karbondioksidin salımı önlenmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler