1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treni test seferlerine başladı

Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treni test seferlerine başladı

Enerji Günlüğü - İspanya ulaşımda karbon salımını azaltma planları çerçevesinde Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treninin test seferlerini başlattı.Avrupa’nın...

Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treni test seferlerine başladı

Enerji Günlüğü - İspanya ulaşımda karbon salımını azaltma planları çerçevesinde Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treninin test seferlerini başlattı.

Avrupa’nın ilk LNG yakıtlı treni test seferlerine İspanya Kalkınma Bakanı Íñigo de la Serna, Enerji, Turizm ve Dijital Gündem Bakanı Álvaro Nadal'ın katıldığı açılış töreniyle başladı. Mieres ve Figaredo arasındaki hat üzerinde yapılan testler, doğal gazın elektriksiz hatları kullanarak demiryolu taşımacılığında sağlayabileceği olası çevresel ve ekonomik avantajları analiz edecek. 

Renfe ve Gas Natural Fenosa ve Enagás’ın Bureau Veritas işbirliğiyle yürüttüğü proje, şu anda İspanya'da dizel yakıt kullanan trafik için potansiyel çevresel ve ekonomik avantajlar içeren bir çözümün uygulanabilirliğini doğrulamayı amaçlıyor.

Enerji Bakanlığı verilerine göre, demiryolu İspanya'daki taşımacılık sektöründe kullanılan elektriğin neredeyse yarısını tüketiyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler