1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avrupa’nın kömür ithalatı Nisan’da yüzde 40 azalabilir

Avrupa’nın kömür ithalatı Nisan’da yüzde 40 azalabilir

Avrupa'nın kömür ithalatı Nisan ayında bir önceki yıla göre %40'tan fazla düşüşle yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine gerileyebilir. 

Avrupa’nın kömür ithalatı Nisan’da yüzde 40 azalabilir

Enerji Günlüğü - Avrupa kömür ithalatının yüksek stok miktarı ve düşük talep nedeniyle Nisan ayında 2 yılın en düşük seviyesine inebileceği kaydediliyor. 

Kpler verilerine göre, yedi Avrupa ülkesi, Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya 2023 yılı Nisan ayında bir önceki Mart ayına göre %10 düşüşle tahmini olarak tüm kalorilerde 5,95 milyon ton kömür ithal edebilir. Bu ise Haziran 2021'den bu yana en düşük hacim olarak dikkat çekiyor. Kömür ithalatı bir önceki yıla göre de %40 azalışa denk geliyor.

İsviçre merkezli bir kömür analisti, düşüşün yavaşlayan talep ve yüksek stokları yansıttığını söylüyor. 

HOLLANDA’NIN İTHALATI YARIYA DÜŞTÜ

Bölgenin en büyük iki ithalat hub’ı Rotterdam ve Amsterdam'a ev sahipliği yapan Hollanda'nın, geçen yıl Nisan ayında teslim edilen miktarın yalnızca yarısını, yani 2,7 milyon ton kömür ithal ettiği görülüyor. 

Almanya'nın kömür ithalatının da bir önceki yıla göre %67 düşüşle sadece 0,5 milyon tona, İspanya'nınkinin ise %22 düşüşle 0,7 milyon tona düşebileceği kaydediliyor. 

Kpler verilerine göre İtalya'nın Nisan ayında kömür ithalatı Nisan 2022'ye kıyasla %3 artarak 1 milyon tona yaklaşacak.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler