1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avustralya Japon ortaklığı kömürden hidrojen üretiyor

Avustralya Japon ortaklığı kömürden hidrojen üretiyor

Japon-Avustralya ortak girişimi, 387 milyon dolar değerindeki projeleri kapsamında linyitten sıvılaştırılmış hidrojen üretimine başladılar.

Avustralya Japon ortaklığı kömürden hidrojen üretiyor

Enerji Günlüğü - Japon-Avustralya ortak girişimi, 387 milyon dolar değerindeki projeleri kapsamında linyitten sıvılaştırılmış hidrojen üretimine başladılar.

Japon-Avustralya girişimi, sıvılaştırılmış hidrojenin üretilip Japonya'ya güvenli bir şekilde ihraç edilebileceğini göstermeyi amaçlayan 387 milyon dolar (500 milyon Avustralya Doları) değerindeki bir test projesinde linyitten hidrojen üretmeye başladı.

YILDA 225 BİN TONA KADAR HİDROJEN ÜRETİLEBİLECEK

Victoria Latrobe Vadisi'ndeki Hidrojen Enerjisi Tedarik Zinciri (HESC) pilot projesi, temiz hidrojen üretmek için karbon tutma ve depolama teknolojisine sahip linyiti kullanacak. Kömürün oksijen ve buharla yüksek ısı ve basınç altında reaksiyona sokulmasıyla hidrojen üretilecek. Ortaklar, ticari ölçekli HESC projesiyle her yıl 225.000 tona kadar temiz hidrojen üretebileceklerini tahmin ediyor. Sıvılaştırılmış hidrojen daha sonra Japonya'nın en büyük yedinci şehri olan Kobe'ye ihraç edilecek.

Projenin 2050 yılına kadar yaklaşık 8.000 iş imkanı sağlayacağı ve GSYİH'da yıllık 11 milyar AUD’dan dan fazla artış yaratacağı tahmin ediliyor.

PROJEYİ JAPON KAWASAKİ YÜRÜTÜYOR

Dünyanın bilinen linyit rezervlerinin dörtte birine ev sahipliği yapan Avustralya'nın Victoria Eyaleti’nde gerçekleştirilen pilot proje, Japon Kawasaki Heavy Industries şirketi tarafından yürütülüyor. Şirket projeyi, hem Japon hem de Avustralya devletinin mali desteğiyle yürütüyor. Proje ortakları arasında Electric Power Development Co (J-Power), Iwatani Corp, Marubeni Corp, Sumitomo Corp ve Avustralyalı AGL Energy Ltd. bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler