1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avustralya kömür limanının elektriği yenilenebilirden

Avustralya kömür limanının elektriği yenilenebilirden

Avustralya’daki Newcastle Limanı, elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik ile karşılayacak.

Avustralya kömür limanının elektriği yenilenebilirden

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür limanı olan Avustralya’daki Newcastle Limanı, tamamen temiz enerjiyle çalışacak.

Avustralya'da bulunan ve dünyanın en büyük kömür limanı olarak bilinen Newcastle, 2040 yılına kadar net sıfır karbon hedefinin parçası olarak, tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacağını açıkladı. 

Liman yönetimi ayrıca, 2030 yılına kadar çalışmalarının kömür dışı kısmını yüzde 50'ye çıkarmak için değişiklikler yapıyor. Newcastle Limanı, halihazırda kullandığı araçların yüzde 97'sini elektrikli araca dönüştürdü ve kendi elektrik kullanımının yüzde 90'ı için yüzde 100 yenilenebilir enerji sözleşmesi imzaladı.

KÖMÜR SEVKİYATINDAN KAZANILAN PARA AZ

Newcastle Limanı CEO’su Craig Carmody, Limandan sevk edilen kömür için ton başına 84 sent aldıklarını, oysa diğer her ürün için 6 ile 8 dolar arasında fiyat aldıklarını kaydetti. Bununla birlikte, liman hala yılda ortalama 165 metrik ton kömür ihraç ediyor ve kömür Avustralya'nın enerji ihracatının yarısından fazlasını oluşturuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler