1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avustralya`dan madencilik sektöründe işbirliği daveti

Avustralya`dan madencilik sektöründe işbirliği daveti

Enerji Günlüğü - Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Pasqualino Strangis, Türkiye'nin 'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğine...

Avustralya`dan madencilik sektöründe işbirliği daveti

Enerji Günlüğü - Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Pasqualino Strangis, Türkiye'nin 'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğine inandıklarını belirterek, madencilik alanında  işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) meclis toplantısında konuşan Avustralya'nın İstanbul Başkonsolosu Pasgulino Strangis, Türkiye'nin ekonomisinin oldukça iyi düzeyde ilerlediğini belirterek, "Avustralya dünyanın 14. büyük ekonomisine sahip. Ülkenizin verilerinden anladığıma göre, Türkiye de dünyanın 17. büyük ekonomisi. Türkiye'nin potansiyeli ve iç pazarınızdaki taleplerden dolayı, muhtemelen önümüzdeki yıllarda bizi geçeceğine inanıyoruz" dedi. Strangis, özellikle hükümetin, 2023 planı kapsamında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini başaracağına inandığını vurgulayarak, bu konuda kendilerinin de ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

"MADENLERİN TRANSFERİNDE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ"

Avustralya'nın uzmanlık alanlarının liman ve demiryolu işletmeciliği ile ileri düzeyde teknoloji gerektiren bütün mühendislik dalları olduğuna işaret eden Strangis, iki ülke arasında özellikle madencilik sektöründe iyi ilişkiler yaşanabileceğine dikkat çekerek,mayıs ayında Avustralya'dan iş adamlarının Türkiye'ye 'ye iş toplantıları yapmak için geleceğinin haberini verdi. Başkonsolos Strangis, "Madencilik sektörü, Avustralya'nın en güçlü olduğu sektörlerin başında geliyor. Biz bu konuda dünya lideri olabiliriz. Bizim ikili ilişkiler geliştirmek istediğimiz alanlarda birisi de lojistik olabilir. Çıkarılan madenlerin transferi konusunda işbirliği geliştirebiliriz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler