1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avustralya’dan yenilenebilir enerji hamlesi

Avustralya’dan yenilenebilir enerji hamlesi

Enerji Günlüğü - Avustralya'da oluşturulan yenilenebilir enerji platformu Grassroots ile önümüzdeki dört yıl içinde toplam 1300 MW’lık rüzgar santralleri,...

Avustralya’dan yenilenebilir enerji hamlesi

Enerji Günlüğü - Avustralya'da oluşturulan yenilenebilir enerji platformu Grassroots ile önümüzdeki dört yıl içinde toplam 1300 MW’lık rüzgar santralleri, güneş santralleri ve pil depolama tesisleri kurulacak.

Yerel olarak Grassroots Yenilenebilir Enerji Platformu olarak bilinen platform, Avustralya’nın Yeni Güney Galler bölgesinde 270 MW’lık Sapphire Rüzgar Enerjisi Santrali projesiyle işe başlayacak. Platform önümüzdeki dört yıl içinde Avustralya genelinde 1300 MW’lık yeni rüzgar santralleri, güneş santralleri ve pil depolama tesisleri inşa edecek.

Platform kapsamında küresel özel pazarlar yatırım yöneticisi olan İsviçre merkezli Partners Group, Avusturyalı CWP Yenilenebilir Enerji (CWP) ile bir ortaklık geliştirdi. İki şirket Sapphire Rüzgar Enerjisi Santrali’ni kuracak. CWP projesi olan Sapphire Rüzgar Enerjisi Santrali için Partners Group 2016 yılında 188,3 milyon dolar yatırım yaptı. Kurulum çalışmalarına 2017 Ocak ayında başlanan Santralin bu yıl Ekim ayında tamamlanması planlanıyor. Santralin 110 bin konutun elektrik ihtiyacı için yeterli enerjiyi üretmesi ve yılda 600.000 tondan fazla karbon emisyonunu önlemesi bekleniyor.

Partners Group, Avustralya'da büyük ölçekli yenilenebilir enerji platformunun geliştirilmesi için toplam 527 milyon dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler