1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Avustralyalı TransAtlantic Exploration Diyarbakır’da petrol çıkaracak

Avustralyalı TransAtlantic Exploration Diyarbakır’da petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Avustralyalı enerji şirketi TransAtlantic Exploration Mediterranean, Diyarbakır’ın Sur ve Bismil ilçe sınırları içinde ham petrol...

Avustralyalı TransAtlantic Exploration Diyarbakır’da petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Avustralyalı enerji şirketi TransAtlantic Exploration Mediterranean, Diyarbakır’ın Sur ve Bismil ilçe sınırları içinde ham petrol arama, çıkarma ve depolama çalışmaları yürütecek.

Avustralya merkezli enerji şirketi TransAtlantic Exploration Mediterranean International Pty. Ltd. Şirketi Anakara şubesi tarafından Diyarbakır’ın Sur ve Bismil İlçelerindeki Yenievler Mahallesi Mevkii, Ofköy Mahalllesi Mevkii, Çakallı Mahallesi Mevkii ve Çavuşlu Mahllesi Mevkiilerinde yer alan AR/TEM 4845 ruhsat nolu alanda ham petrol arama, çıkarma (üretim) ve depolama faaliyeti yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 23.5 milyon lira değerindeki proje ile alanda yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması, arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor.

Belirlenmiş olan noktalarda yapılacak arama çalışmalarının ardından; kuyulardaki petrol debisi miktarı, kalitesi ve verimliliği gibi faktörler göz önüne alınarak, üretime geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Ayrıca üretime geçilmesi halinde kuyularda sırayla üretim yapılması planlanıyor. Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde ise günlük yaklaşık 50-55 ton üretim yapılması öngörülüyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler