1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avustralya’nın en kirletici iki kömür santraline erken kapatma

Avustralya’nın en kirletici iki kömür santraline erken kapatma

AGL Energy, Avustralya’daki Bayswater Kömür Santrali'ni planlananda 2 yıl önce, Loy Yang A Santrali’ni de 3 yıl önce kapatacak.

Avustralya’nın en kirletici iki kömür santraline erken kapatma

Enerji Günlüğü - Avustralyalı enerji şirketi AGL Energy, Avustralya'da en çok kirliliği yaratan kömür yakıtlı 2 santrali planlanandan önce kapatacak.

AGL Energy, Avustralya'nın en çok hava kirliliği yaratan kömür yakıtlı santralleri haline gelen ve artan yenilenebilir enerji üretimi ile rekabet edemeyen iki kömür santralini planlanandan birkaç yıl erken kapatmayı değerlendiriyor. 

30 Haziran'a kadar, enerji perakendecisi AGL Australia ve elektrik üreticisi Accel Energy olmak üzere iki şirkete bölünmeyi planlayan AGL, bu şirketler için yeni emisyon hedefleri belirledi.İklim hedefleri kapsamında Accel Energy, Yeni Güney Galler Eyaleti’ndeki Bayswater Enerji Santrali’ni planlanandan 2 yıl önce 2033 yılına kadar kapatacak. Ayrıca Victoria Eyaleti’ndeki Loy Yang A Santrali’ni de 2048 yerine 2045 yılında kapatacak. 

EMİSYON 90 MİLYON TON DAHA AZALACAK

AGL yaptığı açıklamada, tüm bu planlamalar sayesinde Accel Energy'nin elektrik üretim varlıklarından kaynaklanan emisyonların önceki taahhütlerinin modellenen sonuçlarına kıyasla 2023 mali yılı ile 2050 mali yılı arasında 90 milyon ton daha azalacağını bildirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler