1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Avusturya jeotermal ısıtma yol haritası hazırlıyor

Avusturya jeotermal ısıtma yol haritası hazırlıyor

Avusturya, iklim hedefleri çerçevesinde ısıtma sektöründe jeotermal enerji kullanımını geliştirmek amacıyla bir yol haritası hazırlıyor.

Avusturya jeotermal ısıtma yol haritası hazırlıyor

Enerji Günlüğü - Avusturya, iklim hedefleri çerçevesinde ısıtma sektöründe jeotermal enerji kullanımını geliştirmek amacıyla bir yol haritası hazırlıyor.

Avusturya hükümeti, ısıtma sektörünü tamamen karbondan arındırmak amacıyla ısıtma stratejisi hazırlıyor. Avusturya Federal İklim Eylemi, Çevre, Enerji, Hareketlilik, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ve İklim ve Enerji Fonu, Avusturya'da jeotermal enerji için bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) yol haritası hazırlama sürecini başlattı. Teknolojik gelişim sağlamak, gelişen teknolojileri adapte etmek ve dahası yerli şirketlere yol göstermek amaçlanıyor.

Çok aşamalı yürütülecek çalışmalarda şirketler, araştırma ve bilim insanları ve dernek temsilcileri, jeotermal enerji önerilerini sunabilecekler. Yol haritasının ilk aşamasında, yürütülecek bu diyalog süreci sonunda, 2021 yazında jeotermal enerji için bir araştırma ve geliştirme yol haritası yayınlanacak. Böylece ülkede jeotermal enerji alanında araştırma ve teknoloji geliştirme gereksinimleri belirlenecek. İkinci aşamada ise bu yılın sonuna kadar gerekli çerçeve koşulları (ekonomik, yasal, organizasyonel) daha ayrıntılı olarak incelenecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler