1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Avusturya nükleere geçit vermiyor

Avusturya nükleere geçit vermiyor

Enerji Günlüğü - Avusturya, İngiltere'de iki reaktöre sağlanması planlanan devlet desteğini Avrupa Adalet Divanı'na taşıdı.Avrupa'da nükleer enerji...

Avusturya nükleere geçit vermiyor

Enerji Günlüğü - Avusturya, İngiltere'de iki reaktöre sağlanması planlanan devlet desteğini Avrupa Adalet Divanı'na taşıdı.

Avrupa'da nükleer enerji üretimine en çok karşı çıkan ülkelerden Avusturya, İngiltere'de iki reaktöre sağlanması planlanan 17 milyar pound devlet desteğini Avrupa Adalet Divanı'na taşıdı.

İngiltere, toplam maliyeti 24.5 milyar pound olan iki nükleer reaktörün inşası için 17 milyar pound devlet desteği sağlamayı planlanıyor. Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz Ekim ayında İngiltere'nin planının AB devlet desteği kurallarıyla uyumlu olduğuna karar vermişti.

Nükleer projeleri sübvanse etmeye yönelik tüm girişimleri engelleyeceği uyarısında bulunan Avusturya şu anda enerji üretiminin yüzde 34'ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor ve bu oranı 2030'a kadar yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Avusturya, AB'nin yenilenebilir kaynakların payını 2020'ye kadar yüzde 20'ye çıkarma hedefini şimdiden aşmış durumda.

Geçtiğimiz Ocak ayında nükleer enerji ithalatına da yasak getiren Avusturya'da nükleer enerji üretimi yasak.

Önceki ve Sonraki Haberler