1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ay ile dünya arasında yakıt istasyonları kurulacak

Ay ile dünya arasında yakıt istasyonları kurulacak

Enerji Günlüğü - Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), uzay görevlerinde kullanmak üzere Ay ile Dünya arasına  yakıt  istasyonları yerleştirmeyi...

Ay ile dünya arasında yakıt istasyonları kurulacak

Enerji Günlüğü - Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), uzay görevlerinde kullanmak üzere Ay ile Dünya arasına  yakıt  istasyonları yerleştirmeyi hedefliyor.

Amerikan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, Ay ile Dünya arasına uzay araçlarında acil durum yakıtına gerek kalmamasını ve bu sayede daha fazla bilimsel eşya taşınmasını sağlayacak yakıt istasyonları yerleştirmeyi hedefliyor.

İSTASYONLAR UZAY ARAÇLARINI HAFİFLETECEK

Her türlü araştırma için dünya üzerinden kalkış yapan uzay araçları, bünyelerinde oldukça yüksek miktarlarda yakıt taşıyorlar. Bu yüzdenin içerisinde aynı zamanda sadece acil durumlarda kullanılmak üzere yerleştirilen özel bir yakıt bölümü de bulunuyor ve bu yakıt bölümü ya görev dönüşü ay üzerinde bırakılıyor ya da atmosfere giriş sırasında yakılıyor. İşte bu yakıtın her seferinde taşınması ve harcanması yerine Ay ile Dünya arasına konumlandırılacak yakıt istasyonlarında depolanmasını hedefleyen MIT araştırmacıları, bu sayede dünya üzerinden kalkışlarda (Acil durum yakıtının olmamasından dolayı) daha fazla bilimsel eşyanın taşınabileceğini ve genel olarak kalkış maliyetinin azaltılabileceğini belirtiyorlar.

EKONOMİK OLARAK DAHA VERİMLİ

MIT Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Jeffrey Hoffman, daha önce tasarlanan yakıt istasyonlarının genelde dünyadan gönderilen özel tankerler ile doldurulma ya da çok büyük yakıt depoları oluşturma üzerine kurulduğunu hatırlatarak,göreve giderken alınan acil durum yakıtının görev dönüşünde bırakılması ile ekonomik olarak daha verimli bir sürecin elde edilebileceği söylüyor. Aynı zamanda bu şekilde kullanılmayan yakıtların birikmesiyle büyük uzay görevlerinin de yakıt açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadan gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Sistemin hayata geçmesi halinde büyük bir maddi tasarruf ve kolaylık sağlaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler