1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ayancık HES için ÇED süreci başladı

Ayancık HES için ÇED süreci başladı

Sinop’ta kurulu bulunan Ayancık Hidroelektrik Santrali için mahkemenin istediği üzerine hazılanan ÇED Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. 

Ayancık HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Sinop’ta kurulu bulunan Ayancık Hidroelektrik Santrali için mahkemenin istediği üzerine hazılanan ÇED Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. 

Daha önce ÇED gerekli değildir kararı ile inşaatı tamamlanıp üretime geçen Ayancık HES için mahkemenin isteği üzerine yeniden ÇED süreci başladı. Sinop’un Ayancık ilçe sınırları içerisinde İlk Elektrik Enerji Üretim Sanayi Ticaret AŞ tarafından kurulan 15.6 MWe kurulu gücündeki Ayancı Hidroelektrik Santrali (Ayancık HES) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 22 Eylül 2020 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya SİNOP Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve SİNOP Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler