1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AYB, 2013 yılında enerji sektörüne 200 milyon Euro kredi sağladı

AYB, 2013 yılında enerji sektörüne 200 milyon Euro kredi sağladı

Enerji Günlüğü- AYB’nin 2013 yılında Türkiye’ye sağladığı kredilerin 200 milyon Euro’su yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği için sağlandı.Banka’nın...

AYB, 2013 yılında enerji sektörüne 200 milyon Euro kredi sağladı

Enerji Günlüğü- AYB’nin 2013 yılında Türkiye’ye sağladığı kredilerin 200 milyon Euro’su yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği için sağlandı.

Banka’nın sağladığı toplam finansman geçen yıla göre yüzde 8 artışla 2,3 milyar Euro’ya ulaştı. AYB'nin son 5 yılda Türkiye'ye sağladığı uzun vadeli finansman miktarı 11,1 milyar Euro oldu.

AYB geçen yıl TSKB, Eximbank, Denizbank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası aracılığıyla KOBİ'lere 1,2 milyar Euro aktarırken, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine 200 milyon Euro finansman sağladı.

FİNANSMAN SAĞLANAN DİĞER PROJELER

Geniş bant internet altyapısına yönelik farklı projelere 300 milyon Euro kredi veren bankanın desteklediği diğer projeler arasında İstanbul'da sismik riskin azaltılması ve acil duruma hazırlık çalışmaları, Ankara-İstanbul Hızlı Treni, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları ve belediyelere krediler bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler