1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AYB’den Afrika’ya güneş finansmanı

AYB’den Afrika’ya güneş finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Nijerya, Kenya, Etiyopya ve Uganda'da şebekesiz güneş enerjisi sistemleri için 25 milyon dolar finansman...

AYB’den Afrika’ya güneş finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Nijerya, Kenya, Etiyopya ve Uganda'da şebekesiz güneş enerjisi sistemleri için 25 milyon dolar finansman sağlayacak. 

Avrupa Birliği'nin finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası, Nijerya, Kenya, Etiyopya ve Uganda'da şebeke bağlantısı gerektirmeyen güneş enerjisi sistemleri geliştirmeyi amaçlayan 25 milyon dolarlık finansman anlaşması imzalandığını açıkladı. 

Bu dört Afrika ülkesine şebekeye ihtiyaç duymayan, kullanımı kolay ve kullanıcılar için ucuz olan güneş enerjisi kitleri ile elektriğe erişim sağlanacak. Daha çok kırsal kesimlerde kullanılması düşünülen projede 5 yıl içinde 10 milyon adet solar kurulum yapılması düşünülüyor. Proje ile düşük elektrik kullanımına sahip radyo ve televizyon gibi cihazlara da kurulumlar yapılabilecek. Projenin Afrika’daki sosyal ve kültürel yaşamı son derece olumlu etkilemesi bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler