1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. AYB’den Afrika’ya jeotermal finansmanı

AYB’den Afrika’ya jeotermal finansmanı

Avrupa Yatırım Bankası (AYB), 19 Afrika ülkesinde özel jeotermal enerji yatırımları için 80 milyon euro finansman sağlayacak. 

AYB’den Afrika’ya jeotermal finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası (AYB), 19 Afrika ülkesinde özel jeotermal enerji yatırımları için 80 milyon euro finansman sağlayacak. 

Avrupa Birliği'nin finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası, Burundi, Komorlar, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Kenya, Madagaskar, Malavi, Mauritius, Mayotte, Mozambik, Reunion, Ruanda, Seyşeller, Somali, Güney Sudan, Tanzanya ve Uganda’da jeotermal enerjisi yatırımları için 80 milyon euro değerinde finansman sağlama paketini onayladı. Fon ile Doğu Afrika Rift bölgesindeki bu ülkelerdeki özel jeotermal enerji üretim projeleri finanse edilecek.

Banka tarafından sağlanacak bu fon, yenilenebilir enerji yatırımını hızlandırmak, özel sektör yatırımını destekleyerek COVID-19 ekonomik direncini desteklemek, sürdürülebilir ulaşımı iyileştirmek ve okulları ve sosyal konutları iyileştirmek amacıyla oluşturulan 4,1 milyar euroluk daha geniş bir finansman paketinin parçası olarak özel bir paket olarak onaylandı. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler