1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ay’da madencilik çalışmaları Caterpillar araçlarıyla yapılabilir

Ay’da madencilik çalışmaları Caterpillar araçlarıyla yapılabilir

Dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar, NASA ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde Ay’da madencilik için kullanılacak araçlar geliştiriyor.

Ay’da madencilik çalışmaları Caterpillar araçlarıyla yapılabilir

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar, NASA ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde Ay’da madencilik için kullanılacak araçlar geliştiriyor.

ABD merkezli inşaat ve madencilik ekipmanları üreticisi Caterpillar’ın otonom ve uzaktan kontrol edilebilir araçları, Ay’a 2024 yılında dönmeyi planlayan NASA tarafından Ay’da madencilik yapmak ve Ay Üssü oluşturmak için kullanılabilir. Caterpillar, Ay yüzeyinde madencilik yapacak kazı ve sondaj araçları geliştirmek üzere NASA ile anlaşma imzaladı.

Caterpillar’ın Dünya dışı çalışmaları için hazırlıklarını sürdürdüğü araçları çeşitli malzemelerin 3 boyutlu baskısında kullanılmak üzere ay tozu, su ve oksijen bakımından zengin kayaları kazacak. 

NASA ile Caterpillar 2004 - 2013 yılları arasında bir araştırma projesinde işbirliği yapmışlardı. İşbirliği inşaat ve robotik operasyonlar” olmak üzere iki teknolojik alana odaklanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler