1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aydem 4 santralini hibrit santrale dönüştürecek

Aydem 4 santralini hibrit santrale dönüştürecek

Aydem, 3 HES ve bir RES tesisinde kurmayı planladığı 4 adet yardımcı kaynak tesisi için ÇED sürecini başlattı.

Aydem 4 santralini hibrit santrale dönüştürecek

Enerji Günlüğü - Aydem, 3 HES ve bir RES tesisinde kurmayı planladığı 4 adet yardımcı kaynak tesisi için ÇED sürecini başlattı.

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, 300 MW hibrit kapasite yatırım planıyla ilgili Tokat, Sivas, Uşak ve Adana’daki santral sahalarının genişletilmesi amacıyla Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlattı. 

Şirket; 74,5MWp kapasiteli Tokat İli, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde planlanan Akıncı HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerjisi Santrali Projesi ve 56,4MWp kapasiteli Sivas İli, Koyulhisar ilçesinde planlanan Koyulhisar HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile ilgili başvurularını yaptı. 

Aydem AŞ’den yapılan açıklamada; 55,6MWp kapasiteli Uşak İli, Banaz ilçesinde planlanan Uşak RES Yardımcı Kaynak Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nin daha önce yapılan ÇED başvurusunun değerlendirmesinin devam ettiği bildirildi. 

49,4MWp kapasiteli Adana İli, İmamoğlu ilçesinde planlanan Mentaş HES Yardımcı Kaynak Güneş Enerjisi Santrali Projesi için de ÇED başvurusu hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden açıklamada, başvurunun kısa sürede yapılacağı belirtildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler