1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydem Aydın’daki jeotermal işletme ruhsatını devretti

Aydem Aydın’daki jeotermal işletme ruhsatını devretti

Aydem yenilenebilir AŞ, Aydın Kuyucak’taki jeotermal işletme ruhsatını Kocaer Çelik AŞ’ye devretti.

Aydem Aydın’daki jeotermal işletme ruhsatını devretti

Enerji Günlüğü - Aydem yenilenebilir AŞ, Aydın Kuyucak’taki jeotermal işletme ruhsatını Kocaer Çelik AŞ’ye devretti. 

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ [AYDEM], Aydın ilinin Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu (Ortakçı) Mahallelerinde J-443 ruhsat numaralı 5061,46ha alan ile 5.782,72ha bloke alana sahip jeotermal kaynaklı ve doğal mineralli sular işletme ruhsatını, Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devretti. 

Kocaer Çelik’ten yapılan açıklamada, devir işleminin öztüketim amaçlı olduğu belirtildi ve şöyle dendi, “Öztüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak ve böylece hem enerji bağımsızlığımızı kazanarak uluslararası rekabette avantaj sağlamak hem de çevresel, sosyal ve yönetişim konularında toplumun geleceğine katkı sağlamak kurumsal stratejimizin önemli parçalarından biridir. Sahip olduğumuz çatı tipi güneş enerjisi santrallerinin (GES) ardından, temiz enerji üretim kaynaklarımızı jeotermal enerji üretimi ile çeşitlendirmeyi hedeflemekteyiz”.

Kocaer Çelik’in mevcut GES tesisleri yılda 15 milyon kWh elektrik üretiyor. Horsunlu Jeotermal Santrali birinci faz yatırımının tamamlanmasıyla yaklaşık olarak 45 milyon kWh daha üretim kapasitesi oluşacak ve şirketin toplam üretimi 60 milyon kWh'a ulaşacak. Şirket böylece tükettiği elektriğin tamamını kendi santrallerinden sağlayacak. 

Horsunlu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su ruhsat sahasında 2 adet üretim kuyusu bulunuyor. Kocaer Çelik sahada ilave yatırımlar yapmayı da planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler