1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydem ve Gediz'den çiftçilere destek

Aydem ve Gediz'den çiftçilere destek

Aydem Perakende ve Gediz Perakende çiftçilerin borç faizlerinin yarısını silecek. Ayrıca Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma ile çiftçilere faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Aydem ve Gediz'den çiftçilere destek

Enerji Günlüğü - Aydem Perakende ve Gediz Perakende çiftçilerin borç faizlerinin yarısını silecek. Ayrıca Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma ile çiftçilere faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinde hizmet veren Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ ile İzmir ve Manisa illerinde hizmet veren Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ; çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi vermek üzere Ziraat Bankası ile protokol imzaladı. İki şirket, elektrik borcu faizlerinin %50’sini de silecek. 

ESKİ BORÇLARA 5 YIL YENİ BORÇLARA BİR YIL VADE

Uygulama; düzenlemesi Cumhurbaşkanı Kararı olarak çıkarılan Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi kapsamında gerçekleştirilecek. Çiftçiler ve sulama birlikleri böylece, geçmiş dönem elektrik borçlarını faizsiz beş yıl vadeye kadar; yeni dönem elektrik borçlarını ise faizsiz, bir yıl vadeye kadar ödeme imkanı bulacaklar. 

Uygulamadan yararlanmak isteyen çiftçiler ve tarımsal sulama birliklerinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müşteri İlişkileri Merkezlerinden “Tarımsal Elektrik Borcu Kapama Bildirim Formu” alarak doldurmaları ve Ziraat Bankası şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler